Theater. Mooier dan ooit

Confronterend, onder de huid kruipend of alle hokjes doorbrekend: theater heeft de kracht er dwars doorheen te gaan. Van uitdagende nieuwe theatervormen, tot het doorbreken van de norm. Van klassiekers in een hedendaags jasje, tot indringende monologen. Niets zo mooi om dit weer live mee te mogen maken!

Stormkamer

In De grote doe eens normaal show gaat regisseur Hanna van Mourik Broekman samen met een groep acteurs de norm te lijf. Hoe veel hokjes kun jij afvinken op je doe-eens-normaal-bingokaart? Vier muren, verschillende waarheden, één dialoog: dat is een stormkamer.

Boys won't be Boys

Boys won't be Boys is een wervelende collage van jongens en mannen. Ze laten zien dat het stoer is om je kwetsbaar op te stellen en doorbreken hiermee de welbekende stereotypen. Op 5 november de landelijke tour, op 10 februari een lokale versie.

Toneelgroep Oostpool

Het veelgeprezen Girls & Boys van toneelschrijver Dennis Kelly is als een hedendaagse anti-Medea. Een monoloog die begint als een hilarisch sprookje en verandert in een onvoorstelbare nachtmerrie. In een regie van Daria Bukvić en met Hadewych Minis!

Toneelgroep Maastricht

Toneelgroep Maastricht

Toneelgroep Maastricht maakt voorstellingen over mensen: herkenbaar, kwetsbaar, menselijk en persoonlijk. We ontvangen hen tweemaal: op 20 november het gezinsdrama Vrijdag, op 31 maart met een hedendaagse Een Meeuw. Zoals altijd met een cast om van te genieten!

Het Nationale Theater

Het Nationale Theater brengt toneel van de hoogste plank. Van klassiekers naar high-tech-science-fiction, van intiem naar spektakel. Dit theaterseizoen staan de filosofie roadtrip OUSTFAUST en de wrange komedie Hebriana op de Tilburgse planken. Aanraders!

ITA f Jan Versweyveld

Internationaal Theater Amsterdam

"Hans Kesting overweldigt in de toneelversie van Wie heeft mijn vader vermoord", aldus NRC. Naar het boek van Édouard Louis en in een regie van Ivo van Hove, belooft dit een ingrijpende, brutale en schitterende toneelavond te worden.