PREJAVU

vr 10 dec | 20:30 uur

Makershuis Tilburg is dé broedplaats voor circus-, dans- en theatertalent in Tilburg. Tijdens PREJAVU - het platform van Makershuis Tilburg - introduceren de nieuwe makers zichzelf en tonen zij gloednieuw werk. Laat je verrassen door spannende cross-overs tussen dans, circus en theater die je versteld doen staan!

diverse zalen € 15,75 (incl. servicetoeslag)

Casablanca

di 18 jan | 20:15 uur

Choreograaf Ed Wubbe gebruikt het verhaal van de Hollywoodklassieker uit 1942 als basis voor een dansvoorstelling over hartstocht, vrijheid en verlangen naar een betere wereld. Op een draaiend podium creëert Wubbe met dans in verschillende stijlen, circuselementen en muziek een fantasievolle, theatrale wereld. 

schouwburg € 30,60 (incl. servicetoeslag)

Father Figure

di 25 jan | 20:15 uur

In Father Figure staan B-boy’s van wereldklasse op het podium. Wereldkampioen breakdance Menno van Gorp, Xisco Ribboch, Mahamadou Gassama en muzikale alleskunner Julio Pimentel keren terug in een stuk over het vaderschap, nu de meesten van hen zelf vader zijn geworden. Wat is er veranderd voor hen? In de voorstelling transformeert Lloyd Marengo de krachtige en snelle danstaal van B-boys tot een uiterst beheerste en kwetsbare danstheatervorm.

Factorium € 15,75 (incl. servicetoeslag)

Matrimonium

za 16 apr | 20:00 uur

Matrimonium vertelt het verhaal van twee koningskinderen, een jongen en een meisje van zo'n 14 jaar, die in een gearrangeerd huwelijk worden gedwongen. Hun taak is zo snel mogelijk een troonopvolger op de wereld te zetten. Iets waarvoor ze nog niet klaar zijn, laat staan dat ze toe zijn aan de bijbehorende intimiteit. Jonge makers Hidde Brouwers en Jorg van den Kieboom reflecteren via een verhalende en vervreemdende context op de scheve verwachtingen voor jongens en meisjes en de grote prestatiedruk die tegenwoordig op kinderen wordt gelegd.

studio € 13,50 (incl. servicetoeslag)