koormuziek, opera & ballet

Muziek vol zeggingskracht. Koormuziek, opera & ballet. Deze grote musici en componisten laten een muzikale rijkdom na.

Lets Radiokoor

Het Lets Radiokoor behoort tot de wereldtop. Op het programma staan o.a. de welluidende Magnificat-Antifonen van Arvo Pärt en een koorarrangement van het berodemde Adagietto uit Mahlers Vijfde Symfonie.   

The Tallis Scholars

The Tallis Scholars zijn geen onbekenden in onze concertzaal. Het ensemble staat al vele jaren aan de top van de Engelse koorcultuur en komt terug met een programma vol adembenemende muziek van Spaanse renaissance-componisten.

Staatsopera & Ballet van Tatarstan

Het kerstballet De Notenkraker vertelt over de magische reis van het meisje Clara en haar Notenkraker prins. Tsjaikovki's live uitgevoerde muziek en de honderden kleurrijke kostuums en decors brengen de kerstsfeer heel dichtbij.

OPERA2DAY De Apocalyps

Vol van schoonheid en emotionele zeggingskracht: de muziek van Bach staat centraal in deze nieuw geschreven opera. Het verhaal werd gevonden in de onthutsende gebeurtenissen in de 16e eeuw, een tijd vol natuurrampen, geweld en maatschappelijke onvrede.

Johannes Leertouwer Messiah

In de dagen voor kerst voert dirigent Johannes Leertouwer al vele jaren met zijn koor en orkest de wereldberoemde Messiah van Händel uit in Nederland. Wat de Matthäus-Passion is voor Pasen, is Messiah, met het befaamde Hallelujah, voor Kerstmis.

OT rotterdam We'll never let you down

In 1987 sterft de beroemde celliste Jacqueline du Pré aan de gevolgen van MS, slechts 42 jaar oud. In We’ll never let you down worden goede vrienden van Du Pré geconfronteerd met een film over haar leven, vol sensatie en onwaarheden.