klassiek ontmoet

Klassieke muziek ontmoet muziek van nu. Springlevend en dynamisch. Deze concerten zijn een belevenis, en prikkelen de zintuigen.

Cello Octet 8

Een bijzonder concert waarbij de acht cello’s een cirkel vormen in en rond het publiek. "Een oceaan van geluid… Ik kan verdrinken in de laagste tonen van de cello, terwijl in de hoogste regionen onbegrijpelijke werelden zichtbaar worden."

Canadian Brass

's Werelds bekendste brass groep komt naar Tilburg! De meesters in podiumpresentatie weten van elk concert een belevenis te maken. Het repertoire van Canadian Brass is breed: van barok tot dixieland en nieuwe composities. Van Bach, tot Beethoven tot the Beatles.

Carel Kraayenhof 100 jaar Piazzola

Met het theaterconcert 100 jaar Piazzolla eert het Carel Kraayenhof Quartet hun muzikale idool Astor Piazzolla. Met instrumentale juweeltjes en kleurrijke persoonlijke verhalen van Carel en zijn muzikale compañeros.

Maarten Engeltjes Fragile

Het Engelse lied is eeuwenoud én springlevend. Dat bewijzen countertenor Maarten Engeltjes en luitist Mike Fentross met Fragile. Naast onverwoestbare stukken van Henry Purcell en John Dowland plaatsen ze drie eigentijdse klassiekers van popmuzikant Sting.

Jeugdorkest Nederland Casual Classics

Met Casual Classics zetten we de deuren open voor iedereen die (weer) eens een klassiek concert wil bezoeken. De toegang is slechts € 3. Jeugdorkest Nederland komt met twee solisten: de 19-jarige violiste Iris van Nuland én 18-jarige altvioliste Francisca Galante.

Remy van Kesteren

REMY. x ARO

De reis van harpist Remy van Kesteren is er eentje van mooie muziek en verre uithoeken. Vanavond hoor je eigen composities en covers, begeleid door betoverende visuals. Een nieuwe muzikale reis met deze bijzondere instrumentalist!